Hex

Gepubliceerd op 11 mei 2017 om 11:51

Hex - Thomas Olde Heuvelt

 

Over het dorpje Beek waakt een 150 jaar oude heks. Wie in het dorp komt wonen komt er niet meer uit. De zeventienjarige Timo wil maar één ding: Weg uit Beek. Hij en een paar vrienden richtten de website OYE (Open Your Eyes) op. Ze willen graag dat het bekend wordt dat er een heks rond waart. De heks, die eigenlijk Katharina Wyler heet, heeft dichtgenaaide ogen en mond. Wie zich in laat met de heks brengt heel het dorp in gevaar. Luister niet naar haar gefluister, want wellicht spring je uit een raam. Haar ogen mogen nooit, maar dan ook nooit geopend worden en de buitenwereld mag noit iets te weten komen over de Wylerheks.

 

Dit boek is in één woord apart. Je weet niet wat je over komt. De fantasie van deze auteur gaat zo ver dat het zo een Stephen King boek zou kunnen zijn. Ik leefde onwijs mee met de verschillende karakters en had het gevoel zelf in Beek te wonen. Het opstandige gedrag van Timo zorgt er ook nog eens voor dat er een extra dosis spanning op komt te liggen. Wanneer de heks begon te fluisteren of weer eens in iemands huis verscheen liepen de rillingen al over mijn rug. 

Ik vond het verhaal pas echt spannend worden vanaf het moment dat Jelmer door begon te draaien. Hij keerde zich tegen Timo en zijn vrienden wat uitliep op helse praktijken. Die momenten vond ik het leukst. Wanneer Timo en zij vrienden dingen meemaakten. 

Het verhaal neemt echter een onverwachtte wending, maar toch ook niet. De laatste zin heb ik echt tien keer over gelezen. Die zin was echt heftg! 

Ik geef het boek Hex vier van de vijf sterren!


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.