De 100

Gepubliceerd op 9 april 2017 om 13:08

De 100 - serie

 

Vanaf een ruimteschip worden er 100 jeugdgevangenen terug naar aarde gestuurd. Die was eerst namelijk onbewoonbaar geworden na nucliere bommen. Waneer deze 100 jongeren op aarde aankomen blijken ze niet de enige te zijn. Is een oorlog te voorkomen? En keerd ook de rest van het ruimteschip naar aarde?

 

De 100 behoord zeker tot de top tien van mijn favoriete series. Ieder seizoen doet zich wel weer een nieuw probleem voor en is de vraag wie dit overleefd en wie niet. Het hoofdpersonage Clarke is gevoelig, maar wel ijzersterk. Ze weet wat ze wil, maar de onzekerheden slokken ook haar soms op. Clarke moet dingen doen die niemand anders zou willen doen. 

Het mooie vind ik de montage. Die is zo gemaakt dat je soms best kunt volschieten bij dramatische momenten. Of het is juist heel spannend gemaakt. Ik zou eerlijk gezegd geen nadelen kunnen bedenken.

 

De 100 krijgt van mij vijf sterren op de vijf!


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Petra
3 jaar geleden

De 100 is een super spannende serie waarbij je op het puntje van de bank zit. Een zeer meeslepende serie wat je nieuwsgierig maakt naar de volgende aflevering. Omdat het zo spannend is kan je niet stoppen met kijken. Voor mij een absolute vijf sterren.